tisdag 8 november 2011

Sy Ateljé


Äntligen är mitt arbetsrum klart! Ibland förstår jag inte var allt tid tar vägen. Läste nyligen en "Nelly Rapp" bok för min dotter Wilma, där det kom några gubbar och snodde tiden. Människorna blev stressade och arga...
Hallå! Vem har varit hemma hos mig? ;)

Hur som helst så tar allt mycket längre tid för mig än jag från början tror...tidsoptimist? Ja, förmodligen! Med detta sagt kan jag nu gå in på vad det här inlägget skall handla om... syateljén.

I vårt hus finns det två hallar, en som är tillbyggd och som jag nu gjort till mitt arbetsrum och det är helt underbart att gå dit och sätta mig och veta att allt ligger som jag lämnar det... ingen är där och städar :D


I det här rummet finns det en stor sned vägg, vilket också gör det perfekt till arbetsrum. Rummet är litet, men mitt gamla klippbord får i alla fall plats. Längst in i rummet lät jag krokarna sitta kvar där vi tidigare hängde jackor. Nu är de perfekta för saxar, mönster och annat småplock. Den stora garderoben målades och garderobsdörrarna togs bort. (Dörren och fönstret kommer också målas, men vid en varmare årstid ;)



Små detaljer som för mig skapar en go stämning är de underbara lampskärmarna jag hittade på en loppis. Vad jag skall göra med dem får vi se, men jag tycker de är så läckra. Liksom den lilla saxen och de gamla trådrullarna som är från 50 talet.

Där garderobsdörrarna satt blev nu bra krokar till bland annat sommarens lavendel.


En stor favorit är dem gamla symaskinsväskan. Den används till förvaring av sytillbehör, men den är ju bara så snygg.

Jag hittade en ful gammal tavla i garaget. Målade den vit, på med lite tyg och jeansremsor och ett gulligt kort på mig som liten. Nu får den förgylla en vägg i rummet.

Till sist vill jag tipsa alla er som älskar att sy, mitt bästa redskap...

... nämligen min nåldyne-armband. Tidigare då jag sydde hade jag en liten ask där jag la de nålar som suttit i tyget och som systematiskt åkt ut under sömnadens gång. Lite vrid på tyget och inte helt oväntat åkte den lilla asken på golvet. Eller så ställde jag den på strykbrädan och i kreativitetens iver hämtade jag den inte, utan lade nålar lite här och lite där. Inte bra! Nu tar jag på mig mitt lilla armband och kan lätt fästa nålarna allt eftersom, var jag än är.

Hoppas ni får en underbar tisdag. Kram Malin

3 kommentarer:

CreandoPhoto sa...

Alltså, jag lämnade ju en hälsning som försvann. Försök nummer två då:

Så fint det blev Malin. Fantastiskt för dig att ha ett eget rum. Jag älskar mitt, även om där råder allmänt kaos för det mesta. Föredrar att kalla det för kreativt kaos...
Och vilken bra idé med nålarmbandet. Känner nämligen igen det där med nålar på golvet, och lite här och lite där....
Kramar Kicki

kavallinskan sa...

Härligt med en egen vrå för skapandet!
Det där nålarmbandet verkar vara en bra idé.
Kram

hemmaikroken sa...

Fantastiskt med ett pysselrum. Jag hoppas också kunna sno till mig en liten vrå i vårt arbetsrum som inte är klart än.

Kram Helena

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...